طريقه عمل الخبز البلدي المصري
المقادير
2 كوب ونصف دقيق
نصف كوب ماء دافىء
ربع كوب ماء دافىء مذوب به ملعقه طعام خميره ويترك جانبا
ملح
3 ملاعق طعام رده او كما تسموها ( نخاله )


طريقة التحضير :

نذوب الخميره فى ربع كوب الماء ونتركها عشر دقائق الى ان تختمر فى الكوب

طريقه عمل الخبز البلدي المصري %D8%A7%D8%A7

ننخل الدقيق مع الرده نضع المكونات كلها فى العجانه ونضيف الماء المذوب به الخميرهوتعجن عشر دقائق
طريقه عمل الخبز البلدي المصري %D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%8A%D8%B4+%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%84%D8%AF%D9%8A+%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A1
حتى تتشكل عجينه متماسكه طريه
طريقه عمل الخبز البلدي المصري %D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%8A%D8%B4+%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%84%D8%AF%D9%8A+%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A2
نتركها تتخمر في مكان دافئ لمدة ساعه تقريباحتى تخمر بهذا الشكل
طريقه عمل الخبز البلدي المصري %D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%8A%D8%B4+%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%84%D8%AF%D9%8A+%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A3
بعد ما اختمر العجين نحضر صينيه ونفرشها بالرده فقط ونقطع العجين كور بالحجم اللى بتحبيه





ونتركها ونغطيها بقطعه قماشونتركها ترتاح ..
طريقه عمل الخبز البلدي المصري %D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%8A%D8%B4+%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%84%D8%AF%D9%8A+%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A4

وبعد فتره تكون قد تغير حجمها نفردها او نرقهاعلى شكل ارغفه علي سطح مرشوش علية ردة ابتداءا باول واحده قطعناها وكورناها اهم حاجه ان الرغيف يكون وسط لا رقيق جدا ولا سميك
طريقه عمل الخبز البلدي المصري %D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%8A%D8%B4+%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%84%D8%AF%D9%8A+%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A5

لما ارقه ما اضع تحته طحين لانه العجينه بتكون متماسكه ولا تلتصق لا بالمرق ولاباليد .. اذا غلبتك ممكن تضعي ردة ..

نضع الخبز المفرود فى صوانى مرشوشه بالرده ونغطيه ونتركه يخمر مره اخرى وهذه المره نصف ساعه تقريبا
.طبعا وزعت العيش المفرود على صوانى


على فكره الكميه دى عملت 16 رغيف بالحجم اللى انتوا شفتوه وطبعا الحجم اختيارى
نشغل الفرن على حراره عاليه جدا بعد ما تركناه يختمر مره اخرى نبدأ بوضع العيش فى صاج الفرن يعنى نحمله بكف اليد ونقلبه على وجهه على الصاج وانتبهى لان الصاج سخن ونضعه فى الرف السفلى القريب من النار
ملحوظه لنجاح الخبز
1- لنقل الخبز من الصينيه الى الصاج ننقله بكف ايدنا وبحذر شديد راعى الا تلمسه الاصابع من فوق
لانها لو لمسته لن ينتفخ ابدا او اذا اتجرح الرغيف فسينتفخ فى الفرن ويهبط مره اخرى
هنا وضعناه فى الصاج

فى الوقت ده نولع الفرن ويسخن على درجة حراره عاليه جدا
حوالى 280درجه مئويه
واما الفرن يوصل لدرجة الحراره المطلوبه
نشيل الارغفه برفقونخبزهم فى الفرن حوالى 5 دقائق و بعدها نراقبه للرغيف
مع ملاحظتهم بعد وضع الرغيف بحوالىدقيقتين
لو كان يحتاج الفرن لتعديل درجة الحرارهوتكونى مشغله الفرن والشوايهمعا
وبعد مايطلع يغطى بقطعة قماش الى الانتهاء من الخبز
ثم يوضع فى كيسبلاستيك لحفظه طريا
(التحمير زياده بيخلي الخبز ناشف ) 


وهذه ملحوظه اخرى
بعد ما ينتفخ العيش هذا معناه انه استوى ننتظر حوالى 10 ثوانى حتى يستوي تماما
واليكم النتيجه
طريقه عمل الخبز البلدي المصري %D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%8A%D8%B4+%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%84%D8%AF%D9%8A+%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A7
وبالف هنا وشفا
البلدي يوكل