ஐطريقة عمل المجدرة الاردنية ஐ
صفحة 1 من اصل 1
ஐطريقة عمل المجدرة الاردنية ஐ
المقادير
2كوب عدس اسود
4كوب رز مغسول
6بصلات مقطعة شرايح رفيعه
سمن بلدي
ملح زيت فلفل اسود
الطريقة
1-نحط العدس علي النار بعد غسلة مع شوية زيت وملح ونخلية يغلي لمدة 5 دقايق
وبعدها نقصر علية النار ونخلية يطبخ علي نار هادية لحد ما ينضج نص سوى
2- نحمص البصل مع شوية زيت ونخلية لحد ما يحمر او يقرمش
3-نرفع البصل من الزيت في صحن بدون منديل ونخلي الزيت الباقي في نفس المقلي
4-نكب الرز علي العدس وبنفس الماء الي انطبخ فية العدس عشان يصير لون الرز نفس
لون العدس ونضيف الفلفل الأسود ونضبط الملح حسب الرغبة
5- نحمي باقي الزيت الي حمصنا فية البصل علي النار مع ملعقة كبيرة سمن بلدي لحد ما
يبدأ يتبخر
6- في الوقت الي الرز يبدا يشرب ماء العدس علي الاخير قبل مانهدي النار نصب الزيت
الحامي علي الرز - نوطى النار
8- بعد ربع ساعة تقريبا نقلب المجدرةبالصحن ونظيف علية البصل المحمر وفلفل اسود
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى