ஐطريقة عمل المجدرة الاردنية ஐ 15102615270227

المقادير

2كوب عدس اسود

4كوب رز مغسول

6بصلات مقطعة شرايح رفيعه

سمن بلدي

ملح زيت فلفل اسود


الطريقة

1-نحط العدس علي النار بعد غسلة مع شوية زيت وملح ونخلية يغلي لمدة 5 دقايق

وبعدها نقصر علية النار ونخلية يطبخ علي نار هادية لحد ما ينضج نص سوى

2- نحمص البصل مع شوية زيت ونخلية لحد ما يحمر او يقرمش

3-نرفع البصل من الزيت في صحن بدون منديل ونخلي الزيت الباقي في نفس المقلي


4-نكب الرز علي العدس وبنفس الماء الي انطبخ فية العدس عشان يصير لون الرز نفس

لون العدس ونضيف الفلفل الأسود ونضبط الملح حسب الرغبة

5- نحمي باقي الزيت الي حمصنا فية البصل علي النار مع ملعقة كبيرة سمن بلدي لحد ما

يبدأ يتبخر

6- في الوقت الي الرز يبدا يشرب ماء العدس علي الاخير قبل مانهدي النار نصب الزيت

الحامي علي الرز - نوطى النار

8- بعد ربع ساعة تقريبا نقلب المجدرةبالصحن ونظيف علية البصل المحمر وفلفل اسود