اليوم جايبتلكم أكلتين من المطبخ الليبي في رمضان 
وإن شاء لله يعجبوكم 
اول شئ المحشـــــــي
2 عود بصل اخضر 
2حبة طماطم حمرا متوسطة 
2 قرن فلفل حار ( اختياري)
ربع كوب رز مغسول ومصفى 
ثلاث حبات طماطم معصور 
لحمه مقطعه متوسط صفير زى ماتحبى الكمية
2 ملاعق كبار زيت زيتون
يقطع كلهم رفيع جدا
بالنسبة للبهارات
2 ملقعة صغيرة كروية
2ملعقة صغيرة بزار ( كركم)
2 ملعقة صغير ملح حسب المذاق
1 ونص الحرارات لحم
ملعقة نعناع ناشف
رشة قرفة
رشة فلفل اكحل 
الطريقة
تخلطين المكونات جميعا بالملعقة وبعدين استعملى الايد 

سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  164245246
سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  952291871


سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  440351727

سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  305518830

خلاص الحين نحشي الفلفل بعد ماتكونى غسلتى المحشي ونضفتى من جوا البواقى الحشوة حطيتى فى صحن الىي هنسوى فيه المحشيى علشان يكون حماية للمحشي من النار
ثم بعد ما نذبل المحشي فى مية ساخنة بس مش كثير يدوب القشرة الخارجية ترمد شوية

سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  266928614




سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  493595421
سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  363000537
خلاص نحشى ونضعها فى الصحن السوا ونغطى بالقصدير وعلى نار هادئ حوالى من ساعه الى ساعه الا ربع
وبعدين ضعى فى صحن اخر بالفرن علشان اتحمرى الوجه (( اختيار))


انا هنا وضعت بواقى اللحمة ( العظم) بيعطى طعم جنااااااااان
سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  926678366

سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  308734669

فى الفرن افتحى المشواه فقط
سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  889649933

ثاني شئ الشــــــــــــــربة
سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  780122470
مقادير الشربة
3حبات طماطم معصور
راس بصل صغير
لحمة خروف مقطع صغير
نعناع ناشف
شوية كسبر ومعدونس مقطع رفيع ( حوالى ربع كوب من كل نوع)
لسان العصفور ( حبوب شربة )
الطريقة بالصور :
يحمر البصل واللحمة مع الزيت شوية حتى تخرج مية البصل واللحم مع اضافة شوية نعناع ناشف مقدار م ص + شوية شيبة وممكن تستغنى عنها

سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  431482571

سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  787890825

سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  377536823

ثم انضيف الطماطم المعصور وانخلى على النار هادئة حوالى 10 دقايق حتى نسوى الطماطم( اضيفى الملح + البزار (الكركم ) فقط
سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  736071581


بعدين انضيف حوالى كوب ونص ما ساخن ( لابد ساخن علشان اللحم ما يطلع زفرة ) واتركى حوالى ربع الى نص ساعه حتى يستوى اللحم


سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  780122470

بعدين اضيفى شوية ميه ثم ضعى بقى البهارات اللحمة ملعقة ونص فقط وشوية كروية وضيفى الكسبر ومعدنوس ولسان العصفور
سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  149723129

انحمص شوية نعناع ناشف على النار علشان ايطلع ريحة ونكهة غيررررررررررررررر للشربة جربوها بس وهتدعولى ان شاء الله

سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  449949997



سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  825669680

وتقدم بالهنا والشفا

سفرة رمضانية من المطبخ الليبي  741654507



صحتين على قلبكم