ملف كامل للأستفادة من بواقى الأطعمة واعادة تدوير المواد للأستفادة منها
صفحة 1 من اصل 1
ملف كامل للأستفادة من بواقى الأطعمة واعادة تدوير المواد للأستفادة منها
طبعا كلنا نفسنا نوفر واهم حاجة فى التوفير اننا منرميش حاجة ونخلى دا مبدانا الساسى وقاعدتنا ومن دا كا فى مواضيع كتيره لفتوكات شاطرات وكان نفسى ان اضع جميع مواضيعهم للستفادة فة المفضلة وعلشان كدا جمعت اكبر مواضيع للستفادة ولاقيت نفسى قلت ان اكيد فتوكاتى حبايبى محتاجينهم علشان نخليهم مرجع لينا
لا للإسراف بالطعام ! - وصفات لذيذة للإستفادة من بقايا وفضلات الطعام المتبقي في الصحون !!
انطلاقا من مبدأ أن النعمة زائلة، لا بد أن نستفيد من بقايا الطعام الزائد، أو مشاركته والتبرع به للآخرين من أهل وأصدقاء أو حتى جيران فقراء، فالاقتصاد والتدبير المنزلي أمر مهم في الكثير من دول العالم، وبخاصة تلك التي تعتمد على الإنتاج الزراعي، وحقيقة نعيش في مجتمعاتنا اليوم مرحلة من الوفرة الغذائية، والكثيرون منا يشعرون بذنب شديد بعد رمي الطعام في سلة القمامة، وبخاصة إذا كان طعاما طازجا وجيدا لم يمس باليد.ولهذا فكرت السيدة أمل عبد الرحمن في الاستفادة من الطعام المنزلي الزائد لعمل بعض الأكلات الخفيفة أو حتى بعض الأطباق التي يمكن أن تكون شهية بالفعل، والتي أوردتها صحيفة "الإتحاد" الإماراتية كالتالي: - بقايا الخبز: يمكن الاستفادة منها في عمل كل من البيتزا المنزلية، أو قطع الخبز المدهونة بالزعتر أو «المهياوة/ قطع خبز مدهونة بصلصة مسحوق السمك»، أو شرائح خبز الجبن بالفلفل أو بأية نكهة أخرى، أما «التوست والصمون» فيمكن تحميصه واستعماله كبقسماط، أو الاستفادة منه لأغراض في الطبخ المختلفة.- أنواع المرق (الصالونة): يمكن الاستفادة منها في عمل المكرونة والمكبوس/كبسة الأرز أو الثريد/ الخبز المشرب بالمرق.- بقايا التبولة: يمكن استخدامها كحشو لعمل طبق [url=http://forums.fatakat.com/%C3%99%CB%86%C3%98%C2%B1%C3%99%E2%80%9A %C3%98%C2%A7%C3%99%E2%80%9E%C3%98%C2%B9%C3%99%E2%80%A0%C3%98%C2%A8]ورق العنب[/url] بعد إضافة الأرز للخلطة.- بقايا الأرز: يمكن أن تستخدم بقايا الأرز لعمل حشوات ورق العنب أو لعمل حشوات الدولمة بعد إضافة اللحم المفروم والبصل والطماطم وغيرها من مكونات الحشوات الاعتيادية.- بقايا الخضروات: يمكن تقطيعها لشرائح طولية صغيرة لاستخدامها كحشوة لمختلف أطباق السمبوسة ولفائف الربيع/ السبرينج رولز، كما يمكن إضافة بقية الخضروات لإغناء قوام ونكهة أطباق الشوربة.- لعمل طبق البيتزا: أولا يقطع الخبز الزائد إلى قطع صغيرة باليد ولتطريته يرش بالقليل من الحليب ثم يرص في صينية فرن مدهونة بالزيت، ثانياً تعمل في الخلاط خلطة مكونة من البيض والجبن والروب واللبنة والطماطم والبقدونس والملح والفلفل الأسود، بحيث تضرب جميع المقادير ثم تصب على الخبز، وبعدها يتم ادخال الصينية إلى الفرن، وقبل أن تجف الصينية تماما يتم رشها بالقليل من الزعتر، وتصبح بذلك جاهزة للتقديم.- عمل مثلثات الخبز: يتم تقطيع بقايا الخبز الزائد على هيئة مثلثات متوسطة الحجم، حيث تدهن بالزيت ثم يرش عليها الزعتر، كما يمكن أن تدهن حسب الرغبة بالجبن والفلفل، ويتم ادخال المثلثات للفرن ليتم تناوله على حاله أو بغمسه باللبنة، ويمكن تقديم هذا الطبق للأطفال كشيبس منزلي صحي بديل عوضا عن شيبس الأسواق المليء بالملح والخل والمواد الحافظة والمواد الصناعية.- خبز التوست: تدهن بقايا التوست الزائد عن الحاجة بقليل من الزيت ويرص في صينية الفرن ويرش عليه الزعتر أو أي عنصر آخر حسب الرغبة.
وصفات مبتكرة لأطباق شهيّةهناك العديد من الأفكار الجميلة للتعامل مع بقايا الطعام الزائد لصنع أطباق مميزة وشهية جداً، وتشمل كل من أطباق العجّة بالبقدونس والعجّة العاديّة والأرز المقليّ والمقالي السريعة والحساء، والقائمة التالية ستساعد ربة المنزل على عدم رمي ما يعادل نصف كمية الأغذية الأساسيّة التي يتم تحضيرها عادة.- الجزر: قطّعيه قطعاً رفيعة وأضيفيه إلى صلصة الطماطم أو إلى سلطة الكرنب أو أيّ نوع من السلطة، أو اشويه في الفرن على حرارة 400 درجة إلى أن يصبح طريّاً واسكبي عليه زيت الزيتون مع الملح والفلفل.- الكرفس: ضعيه في الثلاجة لتخزينه أو لتحضير الحساء. مدّديه مع زبدة الفستق أو الحمّص للوجبات الخفيفة. قطّعيه قبل قَلْيِِه أو إضافته إلى الرز المقليّ.- الفلفل مع صلصة الأدوبو: أضيفيه إلى صلصة الطماطم أو الصلصةالحارة، ولتعزيز النكهة قطّعيه وأضيفيه إلى البيض المخفوق، أو اخلطي كميّة صغيرة منه مع كريما الجبنة أو الكريما الحامضة، بحيث يؤكل مع رقاقات التورتيلا.- الكزبرة: حضّري صلصة البِستو مع الجوز أو الصنوبر مع القليل من الليمون، أو اخفقي معه نوعاً آخر من الليمون مع صلصة البقدونس.? حليب جوز الهند: حضّري عصير»بينا كولادا» أو لبن الفاكهة، أو استعمليه لزيادة سماكة الحساء أو لتحضير صلصة الفستق.- الجبنة «القريش»: أضيفيها إلى الفطائر المحلاّة، وإذا بقي لديك الكثير منها حضّري جبنة القريش التقليدية المفضّلة، لصنع قوالب الحلوى بالجبنة والتي تستعمل الكريما الحامضة أيضاً.- بياض البيض: حضري قالب حلوى أو «كعك الميرينغ»، أو اصنعي قناعاً للمحافظة على جمال البشرة عبر تمديد بياض بيضة على الوجه بحيث يترك ليجف ثم يغسل.- صفار البيض: حضّري الصلصة الهولنديّة، أو صلصة السابايون، أو الكريما المحروقة. - الثوم: حمصيه وضعيه مع القليل من زيت الزيتون على رقاقة معدنيّة، ثم أدخليه إلى الفرن على حرارة 400 درجة حوالى ساعة إلى أن يصبح طريّاً، ثم انثريه على الخبز، ويمكنك كذلك تحضير طبق الدجاج التقليدي مع الثوم.- المايونيز: حضّري قالب حلوى بمايونيز الشوكولا، أو ضعي السمك أو الدجاج بعد نزع جلده على طبقة رفيعة من المايونيز، وأضيفي البهارات المفضّلة لديك واخبزيه في الفرن.
- البرتقال: حضّري العصير، وجمدي القشور لاستعمالها في الأطباق المخبوزة، أو لإضافة نكهة معطّرة على الأطباق المُبَهّرة، أو حضري «المارملاد» على طريقتك الخاصّة أو جرّبي وصفة الدجاج بنكهة الليمون التي تستعمل عصير خمس برتقالات.- اليقطين المعلب: اخفقيه في الخلاط مع لبن الفانيلا، والسكّر أو العسل مع الحليب ورشّة قرفة لتحضير لبن اليقطين، أو اخلطيه مع وجبة من الشوفان وأضيفي البهارات والعسل.- جبنة الريكوتا: حضّري خلطة «كانولي» بسيطة، استعمليها في الفطائر المحلاّة أو قالب الحلوى بالجبنة، إذا كان لديك مقادير أخرى يجب استهلاكها، استعمليها كمقدار أساسي لتحضير عجّة بالبقدونس.- الخسّ الروماني: ادهني أوراق الخس بزيت الزيتون ورشّي عليها الملح والفلفل، ثم اشويها وراقبيها بعناية، أو لُفّي السندويشات بأوراق الخسّ بدلا من استعمال الخبز. - البصل الأخضر: قطّعيه وأضيفيه إلى كلّ أنواع السلطات تقريباً أو إلى خليط من بقايا اللحم والجوز أو الأرز، أو اخلطيه مع الهليون لتحضير عجّة بالبقدونس، أو اقليه مع اللوبياء الخضراء.- الكريما الحامضة: أضيفيها إلى البطاطا المهروسة أو البيض المُبهّر لإعطاء نكهة مميّزة، أو امزجيها مع بقايا من الأعشاب والكُرّاث لتحضير غموس بطريقة سريعة.- الطّحينة: بعد تحضير الحمّص مع عجينة السمسم، استعملي بقايا الطعام لتحضير خلطة التوابل أو الصلصة.- معجون الطماطم: جرّبي هذه الوصفة لتحضير شراب الطماطم، أضيفي 28 جراماً من معجون الطماطم مع 84 جراماً من المياه الباردة وامزجيهما معا في الخلاّط، ثم تبلي الخليط بالملح والفلفل والصلصة الحارّة (حسب الرغبة).
والصلصة الحارّة (حسب الرغبة).وتشرح خبيرة التغذية كيفيَّة الاستفادة من بواقي الأطعمة في إعداد وجباتٍ جديدةٍ إذا لم تجد ربَّة البيت المكان المناسب غير القمامة لإرسال بواقي الأطعمة إليه، فعلى سبيل المثال يمكن الاستفادة من بواقي الأرز المطهي عن طريق تجهيز مقدارٍ من الصَّلصة البيضاء، ويتمُّ وضعه في صينيَّةٍ أو طاجن فرن، ويُرشُّ عليه بعض الجبنة الرُّومي ويتمُّ إدخاله الفرن.
أمَّا بواقي الدَّجاج، فيمكن، بحسب الدُّكتورة راوية، إخلاؤها من العِظام وتقطعيها إلى قطعٍ صغيرةٍ جدًّا ثُمَّ فرمها، ثُمَّ تُوضع على البطاطس المهروسة وتشكيلها في صورة أصابع من الكُفتة، وتغمس في البيض والبقسماط، وتُقلى في الزيت، وتقدم مع مكرونة أو أرزٍ وسلطة خضراء، وتكون بذلك وجبةً غذائيَّةً متكاملةً، كما يُمكن أيضًا استغلال بواقي لحوم الدجاج بعد فرمها في عمل "حواشي فراخ"، ويُقدَّم مع سلطة خضراء.
وتضيف الدُّكتورة راوية: "بالنِّسبة لبواقي اللحوم المطهيَّة، فيمكن الاستفادة منها من خلال فرمها، ويوضع عليها بعض البقدونس والصَّلصة البيضاء الثَّقيلة والملح والفلفل، ثم تشكيلها في صورة كُراتٍ من الكفتة التي تُغمَسُ في البيض والبقسماط، ويتمُّ قليها في الزَّيت، وتقدم مع مكرونة وسلطة خضراء".
واستطردت خبيرة التَّغذية قائلةٌ: "أمَّا بالنِّسبة لبواقي الأسماك، فيُمكن عمل كفتة سمك منها، على أنْ يكون لكلِّ مقدارِ سمكٍ مسلوقٍ، مقدار بطاطس مسلوقة ومهروسة، ويوضع عليه بقدونس مفروم وبيض وبقسماط، ثُمَّ يتمُّ قليها، أو يُمكن وضع بواقي الأسماك في طاجن فرن مُضافٍ إليه بعض الخضروات كالجزر والكوسة والبطاطس، ويقدم مع أرز أبيضَ وسلطة خضراء".
وتُضيف الدُّكتورة راوية، أنَّه يُمكن لربَّة البيت أيضًا عمل وجبةٍ شهيَّةٍ وذات قيمةٍ غذائيَّةٍ عاليةٍ من الباذنجان الرُّومي، وذلك عن طريق قليه في الزيت بعد غمسه في البيض والبقسماط.
وقالت إنَّه من الممكن أيضًا الاستفادة من بواقي الفاكهة الموجودة وذلك عن طريق عمل طبق سلطة الفاكهة وعمل كيك بالفاكهة، وذلك من خلال عمل بعض الكيك، ووضع طبقةٍ من الفاكهة فوقها مع الكريمة، أو عمل مشروبات وعصائر من هذه البواقي، فإذا كان هناك جوافة أو فراولة يمكن إضافة الَّلبن البارد إليها، ويكون بذلك ذا قيمةٍ غذائيَّةٍ عاليةٍ لاحتوائه على الكالسيوم والفيتامينات المفيدة للجسم، كما يُمكن عمل عصير كوكتيل من الفاكهة.
مأزورات ومأجورات
وتقول بنت القرية وهى صحفية مهتمة بشئون الأسرة والعمل الاجتماعي: هناك جرائم ترتكب بحق الميزانية وبحق الفقراء في رمضان بالقدر الذي يوازى ما يبذل فيه من خير من حيث لا نشعر، موضحة انه في ظل أزمة الغذاء العالمية وارتفاع أسعار السلع الاستهلاكية بالقدر الذي يفوق إمكانيات الغالبية العظمى من الأسر فإن هناك ثمة عملية إجرامية تتم يوميا عبر إلقاء فوائض الطعام من قبل الميسورين في القمامة، موضحة أنها لا تبالغ حين تصف إلقاء الطعام في القمامة بالعملية الإجرامية لأنها بالفعل تتخطى في آثارها المدمرة مجرد وصفها بالإسراف لأن هناك بالفعل أناس تموت من الجوع و تقدم على الانتحار تخلصا من أعباء الحياة الصعبة التي تفوق إمكانيات العديد من الناس حقا .
وأشارت إلى أن ربة البيت التي تعيد تدوير الطعام سواء لاستخدام أسرتها أو للتبرع به على أسرة فقيرة هي سيدة مأجورة ومثابة في كل الأحوال على الجهد الذي تبذله في التجديد أو التوفير، منوهة إلى أن أكثر مايرمى في رمضان من مأكولات يمكن تجديده وإعداد وصفات إبداعية منه، فالأرز الأبيض على سبيل المثال يمكن إضافة البازلاء وقليل من اللحم المفروم وإعادة تسويته على البخار فيعطي شكلا جديدا للأرز، وأيضا بواقي شوربة لسان العصفور يمكن إضافة القليل من الخضار السوتيه أو المشروم وملعقة من الدقيق مضافة إلى قليل من اللبن وبعض نكهات الشوربة اللذيذة لإعداد صنف جديد من الشوربة، أما بواقى المكرونة فيمكن إضافتها إلى اللحم المعصج واستخدامها في حشو الرقاق أو السمبوسك أو أي صنف من الأصناف التي تحشى بالعصاج.
وأضافت أن بواقي الحلو يمكن استغلالها وحمايتها من الرمي، كبواقي الكنافة المهدر يمكن استخدامه في حشو الجلاش الحلو أو الفطائر الحلوة، وأيضا فوائض المهلبيات بأنواعها يمكن إضافة القليل من الكريمة اللبانى لها وإعادة تسويتها واستخدامها في حشو الكنافة والفطائر الحلوة، واعدة للمرة الثانية المرأة التي تبذل الجهد في الاقتصاد والحيلولة دون الإسراف والهدر بالثواب لأن ذلك يعود بشكل مباشر أو غير مباشر على الفقراء.
بعض الأمثلة
ماذا تفعلين بباقي الرز اذا كان عندك عزومةاو حتى المتبقي من الغداء؟؟ بالصورحبيت اقدم لكمطريقة رائعه للاستفادة من الرز المتبقي اذا كان عندك عزيمة او حتى اذا كان متيقي منالغداءاولا:- نفرم الرزبفرامة اللحمة واذا انفرم نضيف اليه البيض كما فيالصورةثانيا:- انا كان عندي باقي لحم منالعزيمة ايضا فرمته بالفرامة واستفدت منه كحشوةثالثا:- نكور الرز لكي يصبح مثلالكبة ونحشوة بالحشوة السابقة(الحشوة متروك لكي اذا حابه تسوين زي حشوةالكبةبعد كذا حطيها في الفريزر حتى تجمدوضعيها بعلبة واستخدميها عند اللزوم وهذي صورتها بعد ماقليتها
طرقللاستفادة منفضلات الطعام، طريقة الاستفادة منبواقي الطعام، بواقي الطعام والاستفادة منهاجد بعض السيدات مشكلة فىالاستفادة من بواقى الأطعمة،ويفكرن كثيرا فى كيفيةالاستفادة منها فى إعدادأنواع جديدة منها، وتقدم الشيف أمنية طه طرقالاستفادة من الأرز واللحمة والفراخ المتبقية وتقول : " يمكنناالاستفادة منالأرز المطهى والمتبقى فى تجهيز أشهى طبق أرز، وذلك عن طريق تجهيز مقدار من الصلصةالبيضاء ويتم وضع الأرز فى طواجن فرن ويوضع عليه الصلصة ويرش عليها بعض من الجبنالرومى ويتم إدخاله بالفرن " .
وتضيف : " أما بالنسبة لبواقى اللحمة أو الفراخيمكننا عمل كفته من هذه البواقى وذلك عن طريق تجهيز :
ثمرة بطاطس مسلوقة ، بصلةمفرومة
3 ملاعق بقدونس مفرى ، 3 بيضاتبالإضافة إلى بواقى اللحمة أو الفراخ ،ملح وفلفل اسود .
طريقة الإعداد ، يفرم اللحمويضاف إليه البطاطس المسلوقة والبقدونس والملح والفلفل الأسود والبصل وتعجن جيدا ،ثم أضيفى بيضة واحدة وامزجيها مع الخليط وقومى بتشكيلها على هيئة أصابع ، ثم اخفقىباقى البيض وقومى بوضع أصابع الكفتة فيها ثم توضع فى البقسماط وتحمر فى مقدار مناسبمن زيت الذرة
، وبعد تحميرها وتصفيتها جيدا من الزيت قومى بوضع بقدونس عليها ،وهىتقدم ساخنة ".
حبيت اقدم لكم مجموعة من النصائح للاستفادة من بواقي الطعام علمتني اياها الوالدة و اتمني ان تجدوا فيها ما يفيدكم و اتمني ان تشاركونا بما عندكم من افكار.
1.بواقي اللحوم او الدجاج او الاسماك:
من الممكن ان تستخدم في صنع:
o كفتة (مقلية او في الفرن)
o بيتزا
o ساندوتش بيتزا
o جلاش بيتزا
o ارز بالبشاميل
2. بواقي الارز المطهي:
من الممكن ان تستخدم في صنع:
oكبيبة الارز
o الارز بالبشاميل
o الكفتة
o الفتة
3. بواقي الكيك:
o كيكة ايس كريم
o كيكة باسكن روبنز
o ترايفل
o او اي وصفة يطلب فيها وجود كيك جاهز
4. بواقي الخبز الفينو:
تحمص و تطحن لتستخدم كبوقسماط لتعفير قطع البفتيك مثلا
اود اطرح موضوع مهم جدا وهو الاستفادة ببواقى الطعام فى عمل وجبة والهدف من ذلك انه الواحدة مننا بتشعر بالذنب الشديد كلما قذفت ببواقى الطعام فى القمامة وسوف ابدأ معكم باول وصفة واللى عندها شئ يا ريت تعرفنا بيه وربنا يجعله فى ميزان حساناتنا جميعا .
اولا الاستفادة ببواقى العيش الفينو ( الافرنجى) فى عمل وجبة لذيذة
1- قطعى العيش البايت الى حلقات متساوية سمكها 2 سم
2- قومى بتحضير كوب من اللبن المضروب فيه بيضه وقليل من الملح ورشة فلفل اسود
3- اغمسى قطع العيش فى خليط اللبن بسرعة غمسة سريعة حتى لا يتعجن
4- ادهنى صنيه بالسمن ورصى دوائر العيش
5- ضعى على وجه كل دائرة قطعة من الجبن الشيدر وقطعة زيتون وقطعة فلفل اخضر وممكن بسطرمة او لانشون او حتى تونه اى بواقى عندك ف الثلاجة ممكن تحطيها على وجة العيش
6- ادخليها الفرن حتى تسيل الجبن على الوجه
7- قدميها لاولادك فهى وجبة متكاملة غنية بالمواد المفيدة
مثلا لو كان رزك ابيض ممكن تحويليه لرز صيني وذلك باضافة الخضارالجاهزة المسلوقة او المحمرة مع الربيان وشوية زيت وملح صيني وفلفل اسود
او مجرد خمس اعواد من الكراث ( البصل الأخضر ) بعد تقطيعها تحمريها في شوية زيت مع ملح صيني وخل وتضيفيها للرز يصبح طعمه لذيذ جدا .
ايضا ممكن اضافة حلقات من السجق المقلي للرز الأبيض
واليك طريقة الأخت فديت علاوي من عالم حواء جربتها واعتمدتها عندي ولا ارز متبقي بعد اليوم
دوائر الرز المقلي اللذيذة الغريبة والشهية "طريقتي الجديدة" + صور
ارز ابيض مطبوخ ومتبقي
بيضة اذا كان الأرز قليل او بيضتين اذا كان الأرز كثير جدا ........يعجن الجميع بالملعقة او باليد
فقط هذا كل شيء ( انا اضع ملعقة او اثنين دقيق حتى تتماسك العجينة )
ثم تحشيها بتونة او دجاج متبقي او لحم مفروم مطبوخ متبقي لديك ( انا جربت الدجاج والتونة احلى شيء )
ثم تقليها بالزيت ( لا تحتاج لا بقسماط ولا غيره ) وهذه الصورة
المثال ( 1 ):
كيكه عملتيهاا بس احترقت معك من فوق ومن تحتاو باقي كيك من جمعه او او ... شو نعمل فيهاا ,, نرميهااا .. طبعا لاء
,,منقلي الخبز ومنعملهاا فته ,,وكدا منكون رضينا ضميرنا بعدم رميه
ممم نقدر نعمل صلصه مثلا او خضروات او كرات لحم
( باذنجان و كوسه وبطاطا + وشويه بهرات ) وخلطيها مع الفاصوليا
بواقى الاكلاللى بتفيضوصعب انها تتاكل تانى يوم او زهقنا منها حرام انها تترمىفىالموضوع دا افكار ازاى ندور البواقى دى للاكلات تانيةجديدة بافكار حلوة ومانرميش حاجةوكل حاجة وليها افكارعندنا يارب الموضوع يعجبكموهيكون موضوع متجدد دائما بالافكارالجديدةوالى عندها افكارممكن تضيفها هنافىالموضوع ونفيد بعضنا
- بواقىالبانيةلوعندك بواقى بانيةاولا قشري طبقةالبانيهوشوفي وقولي رأيك بالافكار التالية*نجرسكو*رزبالباشمل*بيتزا*سمبوسة*الشاورما ديصفري بصلة وتوم_ملح_فلفل_بهاراتكمون_شطةعليها فلفلمكعبات_جزر مبشور_بالترتيب كل 2دق ضيفي اليبعده_ماشروم وف الاخر الفراخ نفس دي اعمليها حشوات*قطعيها صوابع وبعديناعمليهامع بطاطس محمرة ف الفرن وشربيهم شوية(دي لبواقيالبطاطسكمان(مرقة بصلصة ف طاجن*شوحيهم ف بصله ضيفيلسان عصفور محمركمليعليهم بمرقة وعصير طمطماية ياخد غلوتين وحطيه ف الطاجن ف الفرن وغطيهمبشرايح طماطم*افرميها وشوحيهاببصله واحشي بيها بطاطس بدلالعصاجبالنسبة للدجاجالمسلوقالمتبقي بعد ما نخلص نطحنه و ممكننضيف له بطاطس مسلوقة ومطحونة ونعملهأقراص ونغمسه بالبيض المخفوقومن ثم البقسماط المطحون الناعم و نقليه بالزيتبواقىالزيتممكن نعمل منة صابون (1ك زيت+1\2ك دقيق+10جرام بوتاس+2ليمونة)نضربالليمون بالقشر فى الخلاط مع كوب ماء ثم نضعة على باقى المكونات ويقلب جيدا بملعقةخشب و يصب فى صنية قديمة مش هتستعمل بعد كدة و يترك حتى ينشف و يقطع مستطيلات وعلىفكرة مش مهم الزيت متبقى من أي
بواقىالارز
الرز بعملهفتةحمريله شوية شعرية ويبقي رز بشعريةاو حمري شوية رز ويبقي رز حبة وحبة
1) بشيله فى الفريزر و لما اجمعحبه مناسبين اضيف له مكرونة مسلوقة و عدس بجبة و يبقى كشرىوطبعا اعمل دقة و حمص الشام و بصلمحمر
2)افضل اجمعه لغايه لما يبقى عندىكمية و افرد نصه فى الصينية و احط فوقهم شوية جزر و بسلة مستوين و 3 او اربع معالقعصاج و افرد باقى الرز فوقهموعلىالوش شوية بشاميل و ادخلهم الفرن لغاية لما الوش يحمر و دى صينية الرز بالبشاميل3) ازوده على كفتةالسمك
االفينولما بيبقى منه بحوشه وبعدين احمصه في الفرن واعمله بقسماط ناعمللبانيه والبفتيكاو اعمله شرايح ونفطر بيه مع الشاي الصبحفىحاجة تانية :لما الخبز الفينو بيتبقى باقطعة دوائر ونحضر صنية ونضع فى قعرهاسكريعنى 2 معلقة ونرص الخبز الفينوعلية وبعدين نحضر كوب للبن ونضععليةسكر وبيضة او اتنين مش فاكرة وسكرطبعا زى ما انتى عايزة ونضعة كلةفوق الخبز ويدخل الفرن والله بيطلع زى مايكون كيكيةطريقة تانية للعيش الفينو البايتقطعيه شرائح وبعدين نقليه فى الزيت لغاية لما يحمر زى القطايف وبعدين نطلعه ونسقيهبشربات( العسل التقيل يعنى 2 كوب سكر +1 كوب ماء +ليمونة ) القطايف وبعدين نرصه فىطبق ونرش عليه اى نوع من المكسرات وبيبقى طبق حلو سريع ومالهوشحل
بالنسبةللعيش البلدي او المدور حمصيه واعملي بيه فتةالباقىاليوم قطعية قطع صغيرة فى كيس بلاستك وعلى الفريزر عدلولما تحتاجية طلعية وحمصية بالفرن واستعمليه للفته العادية وفتهالعدسقشطة اللبنعلى طول بجمعا فى الفريزر واسيحها واعملها زبدةكمان بتوفر شراء الزبدة البلدىوممكن يتعمل بيها الكيكبتكون تحفة فى الطعم وهشة وتوفير للسمنةاوالدهون
لما تضربيطماطممتصفيهاش قشريها واضربيها بحالهابس بغليها ف الشوربة عشان تتقشر اهو منهامتغليش مية مخصوصوف نفس الوقت بتديطعم للشوربةوكمان اما تقشريها سيبي القشر ف الشوربةهيدها ريحةوطعم وابقي صفيهالو عندك جزرة دبلانة شوية حطيهاللشوربةهتاخد ظفارة اللحماو الفراخ وتدي طعمللشوربة
لما بيفضل عندىسمكةاو اتنين من السمك المقلى بحطه فى كيس فى الفريزر وبجمعه وفى يوم بجيببصل وطماطم وفلفل وبقدونس واعمله فى الفرن مع الكمون والنعناع الناشف والتومواوووووووووووووووو بتبقى ريحته جايبة اخر العمارة وبتبقة اكلةجديدةلو عندك بواقي كورن فلكسمكسر يعني الولاد مش هاتعرف تاكلهاطحنيه شوية وزودي بيه بقسماط البانيه بيبقي احليبكتير
بواقيالبيض المسلوق وبايتاعمليها سمبوسةولما تعملىالقشطة زبدةبيطلع منها لبن اسمة سرداللبن دة اوعى ترميةممكن تعجنى بية المعجنات بيطلع تحفة لانه اساسالبن
الفطير اللىبينشف بشيله فى الفريزروبعده اعمل بيه امعلى
حشوة سمبوسةاو بيتزا تشيلي كيس ف الفريزر تجمعي الحاجات اليتنفعحشوات ويوم السمبوسة تبقي جاهزة ومنوعة كمانوالجبنة البيضالما تبقى قعدت عندك فترة وخلاص حتبدأتطلع ريحة
قطعى فلفلرومى عليهاو ممكن زيتون مقطع صغير كمان و رشة زعنرو احشى بيها الفطاير اوالسمبوسة
بواقىالجمبرىوالسبيط اوالماكولات البحرية باخدها واعملها اعادة تدوير واضعها فى الرزمع البصل والبقدونس والكمون بيقى تحفةبضيف الجمبرى والحاجات دى اثناء الطبخ وبيبقىاكلة جديدةاللحم العصاجده كنز لا يفني خديعندكمصقعة حبيبتيمكرونة بشملبيتزا_سمبوسةبطاطس بيوريهاو تشيليها ف الفريزر لما تعمليحاجة من دول وتكملي عليهاممكن ابشري بصل وتوم وصفريهم بشويةزيت_ملح_فلفل_بهارات_شطة_كمونعليهم جزر مبشور _مكعبات فلفلاخضرلحد ما يتشربوا ثم ضيفي اللحمة ووطي النار ربعساعةهتبطلي تشتري شاورماوهتلاقي طعم الجزر جميل جدا_دي تنفع مع بواقيالفراخ لما تخليها_فراخ مفرومة_لحمة مفرومة نية
قشرالبرتقال واليوسفى... مش بارميه فى الزبالةباغسل القشر دا وباحطو ف حلة يتسلق علىالنار نص سلقة بسوبعدين أصفيه من الميه بتاعتو وأسيبو يبردخااااااااااااالصوبعدين أحطو على المش الفلاحى عندىوكمان لو كان عندى لبن وراب وقطع مشبارميهبرضو بحطو ع المش اللى عندىوكمان الطماطم لو كان عندى شوية مستويين وخايفة يبوظوباضربهم فى الخلاط ......... وأحط شوية زيت صغيرييييييييييييين فى حلةعلى الناروأول مايسخن الزيت شوية أضيف عليه عصير الطماطم اللىعملتووأسيب الخليط ياخد غلوتين عالناروبعدين أطفى عليه من غير ما احط عليه أى حاجةتانيةوبعد ما يبرد أعبيه فى أكياس حسب الإستعمال بتاعى بعدكداودى بتكون صلصة طماطم جاهزة للمكرونة والطبيخ بعدكداوبتبقى ريحتها روووووووووووووووووووووووو عة فوق ماتتصورىولو كنت عاوزة أستعملها للمكرونةباحطها فى حلة تفك على النار فىدقايقوأضيفلها شطة وكمونوملحتحت علبة تونة و صفيتها من الزيت و حطيتها على السمك بعد ماسلقته معثوم و كمون و فرفرتهم بالشوكةحطيت كمان على التونة و اسمك المسلوقفلفلة كبيرة رومى مقطعة شرائح صغيرةجدابصلة صغيرة جدا او ربع بصلة متوسطة مفرومةصغيرملح و كمون و فلفل و بطاطساية مسلوقة و اخلطة كله مع بعض و بيضة صغيرةو اعملى كور و دحرجى كل ده فى البقسماطادهنى صينية بالزيت و حطى نص معلقةزيت صغيرة على كل كورة ودخليهم الفرنربع ساعة بالكتيروهتكون احلى كفته سمكبواقي الطحينة يا بنات خففوها بشوية مية وف برطمان فالتلاجة بتنفع لبابا غنوج والفول¤¤بواقي دقةالكشري¤¤صفيها وحطيها ف زجاجة ف التلاجة خديمنها*عل الطحينة* للفول* بابا غنوج بس هتزودي الطحينةعليهبواقي المياه الغازية اللي بتتبقي من أي حد جمعيها فزجاجةنظفي بيها الأحواضوالتوالتالرز الابيض العادي بحتفظ بيه وبعمل شويه عصاج واكسر بيضهعلى الرز مع شويه توابل واعملها زي الكبيبه محشيه عصاج وبغلفها البيض والبقسماطوبقليها . بواقي الفراخ . بنسلها من العظم وبحتفظ بيها في الثلاجه بعملهاسندوتشات توست بدهن التوست زبده وافرش عليها ورق خس واحط الفراخ المتنسله وادخلهمالتوست ولما بتسخن بصيف شرائح طماطم في كل سندوتش .بواقي اللحمه بعملها شاورما وسندوتشات .العيش الفينو او التوست البايتبالنسبه للتوست هو متقطع جاهز اماالعيش الفينو انا بقطعه شرائح سميكه شويهوبحضر الوصفه بتعتي ,,,, 2بيضه4معالق زبادي +بيكينج بودر +شويه دقيق ..بالنسه للدقيق بضيف واخلطعايزه القوام زي قوام الكيكهبعدين اغمس العيش في الخلطه من الناحيتين واشيلهاوانزلها في زيت سخن واحمرها واكمل الكميه وفي الاخر ارش على وشهم سكر بودرهعلى فكره ريحيه القلى بتبقا جميله وطعمها حلو اويومش بيشرب زيت نهائي انا بعملو على طول وده بسببالزبادي.لو عندك توست عامليه كأنهعجينحطي عليه حشوة البيتزا ف الفرناحشيه جبنةواقليهف طاسة تيفال قطعيه اشكال وغطسيه فالبيضوحمريه وكوليه كده اوحطي عليه بعدها شريحة جبنةولانشونلو عندك رقاق عل طاسة او ف الفرن اعمليهفطيرةجبنة _جبنة وفلفل وطماطم_ضيفي_بيض _سوسيس_بسطرمة_لانشون
طبق المحشى اللىفاضل فى الفريزرويوم ماتعملى محشى جديد حطيه عليه بعدمايستوىبواقى البفتيك او البانيهبقطعهم و اضربهم فى الكبة بيبقوا مفرفتينافردهم على البيتزا بدل البسطرمة او السجقممكن كمان تفرميهم و تحشى بيهم سمبوسك او اى فطائر مع فلفل كوبى مقطعصغير و زتونبالنسبة للسبانخ المطبوخة لما بيفيض منها طبق بركنه فىالفريزر لغاية لما يكون فى يوم عايزين نقضيها ببقايا الاكل بطلعه واحطه فى طبقوواكسر عليه بيضتين وملعقة دقيق وعودين بقدونس وملح وفلفل وابشر بصلة صغيرة واصبهمفى صينية وادخلها الفرن بيبقى طعمها خطير وممكن تكترى البيض حسبرغبتكلما تأوري البتنجان اعمليه بابا غنوج بجد مش هاتصدقيالنتيجةتأوير الكوسة فيه وصفات كتيرقشر الطماطم يتجمع ويتعملصلصةقشر البرتقال غير الكيكمعطر ويضاف لسائل غسيلالاطباقوكذلك قشر الليمونوكمان ممكن يضاف لتدميسالفولقشر الموز ف مسك تفتيحقشر البطاطس يفتحمسامالوشبواقى المكرونةممكن تحطي المكرونة ف مصفة ف حلة فيها مية بتغليعشانتقلليلي الصلصة قلبيها وارفعيها علطولوممكن كمان تهرسي المكرونة شويةوتخلطيهاببيضتين وحبة حليب وملحوفلفل واعمليها قرصعجة@او كملي عليها بكشري@لو عندك شوربةكريمةبالماشروم بواقي حطيهمعل بعض ف الفرنبدلما تعملي باشمللو باقي عندك مكرونة مسلوقة حطى عليها حبنة رومى وقلبيفى االحلة هتسيح وتبقي تحفة وممكن تقطعى عليها فلفل اخضر كمان بتكونجميلةجمعي بواقي من دولفطير ناشفكرواسونناشفجلاش مستويبف باستري مستوياو حتي حبة كورنفليكسواغلي حليب عل قد الي هتحطيه من اليفاتدوبي فيه القشطة كويسوحليهبالسكروحطيه ف بايركس فوقالجلاشوعل الوش افرشيالكريمةوحطيها ف فرن سخن تحت الشوايةويطلع عندك احليصينية ام على
لو اللبن راب ممكن تشربية مع التمربيكون طعمة تحفةوممكن في الخلاط تضربيه مع موز وتمر او موز وسكر او موز وعسلممكن يتشال فى الفريزر بس تقسميه ويستخدم كمان فى عمل المعجنات بدلاللبن العادى زى البيزا والفطائروكمان فى ناس بتعمل كيكه زبادى (بس انا مش بعملها )بتبقىبالزبادى وبعدين تسقى شراب وترش بجوز الهندممكن كمان تستخدميه فى تتبيل الدجاجالمشوى والشاورما والبانيه شويه منه على التتبيل بخلى الطعمحلوبيتعمل بيه قرص بتبقي طرية وجميلة جداالفراخ : اللي بيتبقي بطلع منه العظم واسلق بطاطستين ( 2 بطاطس ) واحطهم في الكبة يبقوا عجينة وبعدين بالبيض والبقسماط واحمرهم بيبقيتحفة
لو باقى بطاطسمن صنية البطاطساخلي الفراخ لو كان عندك فراخ مع البطاطس وحطيهم بالخلاط مع البطاطسوحطي عليهم شوية ميه واضربيهمحمري بصله وشوية مشروم وبعدي ادلقي اللي ضربتيه عليهموحطي كبايه كريمه وتبقى احلى شوربهاللي هيه جكن كريم سوب بس انتي ضايفه عليها حبة طماطممن الصنيه- لو عندك بواقى سمك شليها ى الفريزر وممن لما تجمعى شويه طلعيها ى يوملوحدها واعمليها طاجن سمك بالفرنقطع السمك المقلىبصل مشوح وشرائح فلفل ..طمطم مطعباترفيعه ونصف موب صلصه مع رشه بقدونس اخضر وبهارات وكمون وعلى الفرن_ سلقيبطاطسايه والا اتنين واهرسيها و وخرطي بقدونس وحطي عليهم السمك واعجني وبعدينصبعيهم وحطيهم بالدقيق والبيض والبقصمات وحمري وكلي احلى فشفنجرتفرمي بصله فرم ايد صغير وتقليه في الزيت ولما لونه يصفر تنزلي عليهتوم مهروس وسيبي معلقه من التوم على جنب لما تخلصي الوصفه ضيفيه على الصلصه قبل منتحطيها على السمك وفلفل حامي لو تحبي ...بعدين طماطم طازة متقطعة صغير وتقلبيكويس وبعدين نزلي عليهم شويه صلصه وقلبي كويس بعدين شويه كمون على ملح مع شويه مايهمش كثير وحطيهم على السمك ايلي عندك وعلى الفرن على طول .. اه وكمان ممكن تقليبتنجان وبطاطس مش كثير وتوزيعهم في الصيتيه الاول السمك البيتنجان و البطاطيوالفلفل الحامي مقلي وتنزلي الصلصه على الكل وعلى الفرن ...قطعي بططسايه طرنشات ورصيها في صنية الفرن او طاجن وخرطي المشروموحمريه مع بصله ومكعب ماجي وخليهم فوق البطاطس وبعدين حطي السمك وعليهم جبنةمازوريلا وادلقي عليهم كباية كريمه او قشطه خففيها باللبن مع رشة فلفل اسود وملحواذا في اوريغانو يبقى احلى واجملوسبيها تتحمر وتجمد في الفرن لغاية مالبطاطستستوييا سلملم على الطعم كأنكفي مطعمفرنساويبواقى الفراخ بعملها كفتة بانية باطحنها مع شوية جزر مبشور وبضيف لها بشاميلتقيل عشان تتعجن بية مع ملح وفلفلو وبصلة مكعبات صغيرة بعدين اصبعهاوبعدين فى بيض وبقسماط واسيبها ساعة فى الثلاجة بعدينتتحمرلو عندك مورتة من تسيح الزبدة ومش عارفها تعملى بيهاايهالمورته ممكن تضاف لطبق الفولاو تضاف للبيض المقلىلو عندكمش حطيها عليه روعه بتخليه تحفهممكن تضيفها لجبن ابيض وطماطم مكعبات مع فلفل رفيع ...سلاطه تحفه للسندوتشاتممكن تضيفى ملعقه منها لخلطه المحشى ,,,او اى خضار (بعد ما تعمليه ممكن على التسبيكه..لانها على النارمع البصل تتحرق يعنى تضاف معالشوربه )بتزود محتوى الدهن والملح وبتدى طعم مختلف (خلى بالك انها حادقه لواستخدمتيها قللى الملح )رز المحشي***_____اسلقي بصلتين وافصلي كل ورقة واحشيها وسويها معالباقي_او فلفل_طماطم_تورتة المحشي******لو عندك بواقي من الكرنب اعملي تورتة محشي(شيفشربيني)رصي ف صينية نص الكرنب وبعدين الرزوبقيتالكرنب وسويه عاديالخضار المطبوخ__**** **** ****_ف الفريزر ونكمل عليهلما نعمل نفسالنوعلو لحم باقي من طبيخ وعايزة ترجعيه اكنه مسلوق اغسليه بالمية الدافيةواديله غلوه ف شوية مية وارمي ميته_كباب حله#######اللحم من 1 وصفري بصلة وحطي اللحموملحوفلفل وفلفل اخضر وحطيه ف طاجن فالفرن&&&الفراخالمحشية&&&لو باقي عندك جزء كبيرادهنيهابالخلطة دي(صلصة_كاتشب_بهارات_ملح _فلفل_خل)وغطيها بفويل عل نار هادية ولماتسخناكشفيهالو عايزة تغيريها او عندككمية كبيرةالرز شوحيله حبة كبد وقوانص وشويةمكسراتويبقي رر بالخلطة&الخضرواتالطازجة&**الجزرالزفاره**البصل1_خلليه 2_حطيها ف الشوربة تشيل 4_مع تدميس الفول 1_لو اتبقي جزء شيليه ف كيس بلاستيك 2_الاجزاء المزرعة افصيليها وشيليه ف كيس فالتلاجة3_لو البصل بيفضي قطعيه صغير وجففيه ف الشمس بحبة ملح 1_حشوه للرز بالبشامل 2_ف الكبسة الخليجي2_افصلي الفراخ واعمليهاشورمة 1_ 4_نكمل عليه ببقيت انواع الخضار ويبقيتورلي3_قطعيه مكعبات ودبليه عل النار وصفيه لشوربة العدس4_يضرب ف الكبة ويحفظ فالفريزر
ويارب يعجبكم
منقوووووووول
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى