اليوم جايبتلكم أكلتين من المطبخ الليبي في رمضان 
وإن شاء لله يعجبوكم 
اول شئ المحشـــــــي
2 عود بصل اخضر 
2حبة طماطم حمرا متوسطة 
2 قرن فلفل حار ( اختياري)
ربع كوب رز مغسول ومصفى 
ثلاث حبات طماطم معصور 
لحمه مقطعه متوسط صفير زى ماتحبى الكمية
2 ملاعق كبار زيت زيتون
يقطع كلهم رفيع جدا
بالنسبة للبهارات
2 ملقعة صغيرة كروية
2ملعقة صغيرة بزار ( كركم)
2 ملعقة صغير ملح حسب المذاق
1 ونص الحرارات لحم
ملعقة نعناع ناشف
رشة قرفة
رشة فلفل اكحل 
الطريقة
تخلطين المكونات جميعا بالملعقة وبعدين استعملى الايد 









خلاص الحين نحشي الفلفل بعد ماتكونى غسلتى المحشي ونضفتى من جوا البواقى الحشوة حطيتى فى صحن الىي هنسوى فيه المحشيى علشان يكون حماية للمحشي من النار
ثم بعد ما نذبل المحشي فى مية ساخنة بس مش كثير يدوب القشرة الخارجية ترمد شوية








خلاص نحشى ونضعها فى الصحن السوا ونغطى بالقصدير وعلى نار هادئ حوالى من ساعه الى ساعه الا ربع
وبعدين ضعى فى صحن اخر بالفرن علشان اتحمرى الوجه (( اختيار))


انا هنا وضعت بواقى اللحمة ( العظم) بيعطى طعم جنااااااااان




فى الفرن افتحى المشواه فقط


ثاني شئ الشــــــــــــــربة

مقادير الشربة
3حبات طماطم معصور
راس بصل صغير
لحمة خروف مقطع صغير
نعناع ناشف
شوية كسبر ومعدونس مقطع رفيع ( حوالى ربع كوب من كل نوع)
لسان العصفور ( حبوب شربة )
الطريقة بالصور :
يحمر البصل واللحمة مع الزيت شوية حتى تخرج مية البصل واللحم مع اضافة شوية نعناع ناشف مقدار م ص + شوية شيبة وممكن تستغنى عنها







ثم انضيف الطماطم المعصور وانخلى على النار هادئة حوالى 10 دقايق حتى نسوى الطماطم( اضيفى الملح + البزار (الكركم ) فقط



بعدين انضيف حوالى كوب ونص ما ساخن ( لابد ساخن علشان اللحم ما يطلع زفرة ) واتركى حوالى ربع الى نص ساعه حتى يستوى اللحم




بعدين اضيفى شوية ميه ثم ضعى بقى البهارات اللحمة ملعقة ونص فقط وشوية كروية وضيفى الكسبر ومعدنوس ولسان العصفور


انحمص شوية نعناع ناشف على النار علشان ايطلع ريحة ونكهة غيررررررررررررررر للشربة جربوها بس وهتدعولى ان شاء الله







وتقدم بالهنا والشفا





صحتين على قلبكم